dimecres, 8 d’abril del 2015

Les dones, un altre cop, elles

"les dones van córrer a anunciar-ho"
"En aquell temps, les dones, amb por, però amb una gran alegria, se n'anaren del sepulcre i van córrer a anunciar-ho als deixebles. Però tot d'una Jesús els va sortir al pas i les va saludar. Elles se li acostaren, se li abraçaren als peus i el van adorar. Jesús els digué: «No tingueu por. Aneu a anunciar als meus germans que vagin a Galilea. Allà em veuran»."

  • Llegíem en texts anteriors com van ser Maria la mare de Jesús, la seva tia Maria i Maria Magdalena, juntament amb el deixeble estimat, les que es varen estar al peu de la creu (cfr.Jn 19,17-27) i com va ser  també Maria Magdalena la primera en anar al sepulcre de bon matí (cfr.Jn 20,1-9). Ara novament són les dones les que van anar, amb por per el desconegut i estrany de la situació, però també amb alegria, a fer el primer anunci.

  • Sigui aquesta Entrada un homenatge al paper fonamental de moltes persones, majoritàriament dones, que duen un paper fonamental a la vida de la societat i de l'Església, malauradament mai no suficientment ben valorat. Sovint amb por i resignació però sempre amb un amor incondicional.  
  • Paper de suport que es desenvolupa en múltiples formes: criança i educació dels fills, acompanyament de malalts i persones grans dins les famílies, així com suport a obres diverses des de multitud de congregacions religioses i laïcals.


     
    Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 28, 8-15?


    - En català, anar-hi       - Versió Jn 20,11-18 

    - En castellà, anar-hi    - Versión Jn 20,11-18


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
    Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.