divendres, 29 de maig del 2015

Fe en Jesús, confiança en un mateix

"--Rabuni, fes que hi vegi"
Ells van cridar el cec dient-li: --Coratge! Aixeca't, que et crida.
Ell llançà el mantell, es posà dret d'una revolada i se'n va anar cap a Jesús. Jesús li preguntà: --Què vols que faci per tu?
El cec respongué: --Rabuni, fes que hi vegi.
Jesús li digué: --Vés, la teva fe t'ha salvat.
A l'instant hi veié i el seguia camí enllà.

  • En aquest curt passatge de l'Evangeli veiem un cec assegut vora el camí. És sabut que en aquella època hi havia un munt de persones marginades, entre elles els malalts, cecs, leprosos, prostitutes..., tots ells considerats col·lectius impurs. 
  • Aquest cec, anomenat Bartimeu, no devia tenir res més a fer que restar assegut al costat del camí escoltant passar la gent i demanant una moneda o quelcom per menjar. Però en sentir que aquell Jesús del que es deia que feia miracles passava a prop, va començar a cridar "Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!", El que demostra que una certa creença en les bondats de Jesús i una certa esperança en sortir d'aquella situació la tenia. Un cop als seus peus, Bartimeu li diu ben clarament "-Rabuni, fes que hi vegi.". I ens diu el text que a l'instant hi veié. Va ser això un miracle? No en tenim proves, només les Escriptures i la fe. 
  • El que jo entenc és que Jesús va ser capaç de donar a Bartimeu allò que li faltava: confiança en ell mateix; seguretat per aixecar-se; ànims per començar a fer per ell mateix amb les seves possibilitats. Sovint ho veig a l'escola amb els alumnes. De vegades amb unes senzilles paraules d'ànim per part d'algun professor o tutor, els infants i joves són capaços de deixar enrere les seves pors, les seves cabòries i començar a treballar per millorar les notes, es veuen amb força d'enfrontar-se al problema de relació que tenen amb els amics o els pares... és genial veure-ho!  
  • Com a mestre, com a professor, com tutor. També com a pare o avi. Com acompanyant dels més petits... ets capaç d'infondre il·lusió? saps donar esperança? 


     
    Vols llegir el text de l'Evangeli, Mc 10,46-52?


    - En català, anar-hi.     

    - En castellà, anar-hi.


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
    Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.