dimarts, 5 de maig del 2015

Lluita contra les malalties: el VIH

La fundació Lluita contra la SIDA és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius l’assistència, la recerca i la docència en el camp del VIH i la sida. Va ser creada pel Dr. Bonaventura Clotet el juliol de 1992 a partir de la Unitat VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, situat a Badalona. Les principals accion de la Fundació en aquests més de 20 anys són:
  • Ha incorporat una sèrie de professionals a la Unitat de VIH de l’Hospital (metges, psicòlegs, dietistes, infermers i treballadors socials) per a poder oferir a les persones afectades una assistència completa i de qualitat.
  • Pel que fa a la recerca, ha facilitat que molts pacients es beneficiïn de la participació en assaigs clínics amb fàrmacs innovadors i va esdevenir l’embrió del laboratori de retrovirologia, que ha acabat convertint-se en l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.
  • En l’àmbit de la docència, la Fundació se centra especialment en formar especialistes en VIH així com fer difusió del coneixement a la població general: se'n fan campanyes de comunicació i sensibilització contra l’estigma social que encara existeix avui dia i per a augmentar la conscienciació pública sobre el VIH/sida. 
Dins d'aquest àmbit d'acció estan posant en marxa una nova acció innovadora per arribar al públic en general: un joc en forma d'aplicació per als dos principals sistemes operatius de mòbils i tauletes. El preu és simbòlic (0'99EUR) ja que la pretensió és, sobre tot, fer-ne sensibilització tot i que tot el que es reculli servirà per ampliar els recursos econòmics per a la lluita contra aquesta malaltia   

Versió per a Android
Versió per a IOS



    Sembla  bona i lloable aquesta iniciativa. El doctor Clotet ha arribat a afirmar que per primera vegada des de que es va detectar, a principis dels anys 80, es pot dir que en un període menor a 20 anys es pot arribar a tenir algun tipus de vacuna contra la malaltia. Benvinguda sigui llavors aquesta iniciativa. Més informació sobre el joc i la malaltia (enllaç).

    Algunes de les reflexions que em vull fer en aquest sentit són les següents:
    • La política nacional que en aquests últims anys de crisi econòmica no ha fet més que reduir la despesa en investigació científica en tots els àmbits. Qui no sembra, no recull! Sort que no s'ha atrevit a reduir la despesa en els fàrmacs necessaris per la medicació de les persones infectades.
    • La política mundial, simbolitzada en els governs de les principals potències i la OMS, que no sembla fer tots l'esforç possible en la lluita contra les malalties. Encara hi ha molta gent que mor d'hepatitis, de malària o de deshidratacions en molts països del món. 
    • La població en general que fa oïdes sordes del que no vol sentir. A les classes d'ètica amb els alumnes de 4t m'adono de les poques famílies que de forma responsable en parlen amb els seus fills i filles oferint-los informació i confiança davant el creixement evolutiu, i també sexual.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
    Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.