dimecres, 21 d’octubre del 2015

El futur ja és aquí!

Enguany fa 30 anys de la pel·lícula "Regreso al Futuro" del director Robert Zemeckis. Aquesta és la primera de les 3 de la saga del mateix títol i en aquesta, el jove Marty McFly, amic del científic Doc viatja per error al passat, al 1955.

L'interessant del film i la raó d'aquesta entrada d'avui és que el viatge originalment previst havia de ser des del 1985 fins el dia d'avui, 21 d'octubre de 2015 i la imaginació duia a pensar que avui en dia els cotxes volarien, les sabatilles esportives es cordarien soles, entre altres propostes imaginatives. Avui -any 2015- era el futur.

Què podem dir del món de 2015 comparant-lo amb el de l'any 1985? Ha millorat la humanitat i les societats? Els progressos econòmics, tecnològics, sanitaris, socials, de drets... han servit per portar unes millors condicions de vida a tots els habitants del planeta? Malauradament hem de respondre que no sempre.

Les darreres dècades ens han dut a un creixement en molts aspectes incomparablement més gran que el dels darrers 20 segles però el que no ha sabut la humanitat fer una distribució d'aquesta riquesa que creï condicions de vida dignes per a tothom.

També ens han dut a uns avenços en drets socials (pensem en els drets de la gent de color o de les dones o l'abolició de la pena de mort) però que no han arribat a tots els països i cultures.

Encara hem de continuar caminant. Quan serà el proper futur?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.