dimarts, 8 de desembre del 2015

La misericòrdia necessita un any

Quants cops t'has sentit necessitat d'afecte? Alguna vegada tornant d'una dura jornada fora de casa, has tingut ànsies d'estar amb els teus, notant el calor mutu? Et passa que esperes arribar a casa per a donar i rebre una abraçada dels teus éssers estimats?

Els éssers humans tenim la necessitat de sentir-nos estimats. I més quan sentim que les coses no ens van bé, estem decaiguts o hem fet quelcom del que no estem massa satisfets o fins i tot, del que ens avergonyim. És llavors quan necessitem d'aquella abraçada, d'aquella paraula tranquil·la, d'aquell gest amable que ens fa sentir acollits, sentir-nos bé, sentir-nos estimats.


Tanta deu ser la necessitat arreu, que avui 8 de desembre, el Papa Francesc ha volgut donar inici per a tota la cristiandat, l'any de la misericòrdia. Dotze mesos per a reflexionar, per a experimentar aquesta misericòrdia de Déu. A la bula "Misericordiae Vultus" (enllaç castellà, enllaç català) ho justifica de la següent manera:
1. Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare. El misteri de la fe cristiana sembla trobar la seva síntesi en aquesta paraula. S'ha tornat viva, visible i ha aconseguit el seu cim en Jesús de Natzaret. El Pare, «ric de misericòrdia» (Ef 2,4), després d'haver revelat el seu nom a Moisès com a «Déu compassiu i misericordiós, lent a la ira, i pròdig en amor i fidelitat» (Ex 34,6) no ha cessat de donar a conèixer de diverses maneres i en molts moments de la història la seva natura divina. En la «plenitud del temps» (Ga 4,4), quan tot estava disposat segons el seu pla de salvació, Ell va enviar al seu Fill nascut de la Verge Maria per revelar-nos de manera definitiva el seu amor. Qui el veu a Ell veu el Pare (cf. Jn 14,9). Jesús de Natzaret amb la seva paraula, amb els seus gestos i amb tota la seva persona revela la misericòrdia de Déu.
2. Sempre tenim necessitat de contemplar el misteri de la misericòrdia. És font d'alegria, de serenitat i de pau. És condició per a la nostra salvació. Misericòrdia: és la paraula que revela el misteri de la Santíssima Trinitat. Misericòrdia: és l'acte últim i suprem amb el qual Déu ve al nostre encontre. Misericòrdia: és la llei fonamental que habita en el cor de cada persona quan mira amb ulls sincers el germà que troba en el camí de la vida. Misericòrdia: és la via que uneix Déu i l'home, perquè obre el cor a l'esperança de ser estimats malgrat el límit del nostre pecat. 
3. Hi ha moments en què d'una manera molt més intensa som cridats a tenir la mirada fixa en la misericòrdia per poder ser també nosaltres mateixos signe eficaços de l'obrar del Pare. És per això que he anunciat un Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia com a temps propici per a l'Església, perquè faci més fort i eficaç el testimoniatge dels creients.
És per això que ha anunciat un Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia com a temps propici per a l'Església, perquè faci més fort i eficaç el testimoniatge dels creients. Bon objectiu el que ens planteja: fer més fort i eficaç el nostre testimoniatge

Tot i que el més important de la iniciativa és el camí interior de cadascú de nosaltres, s'han organitzat tota una sèrie d'activitats des del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.