dimarts, 22 de desembre del 2015

Nadal 2015: Ara tampoc ells no són acollits

"No havien trobat cap lloc"
"També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seva esposa. Maria esperava un fill. Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se"

  • Aquest passatge de Nadal correspon a l'evangeli de Lluc, un dels dos canòncis, juntament amb el de Mateu, que recull el naixement i la infància de Jesús. 
  • En ell se'ns explica com Josep i Maria, com tots els ciutadans de l'imperi romà, es van traslladar a la població pairal del cap de família, en aquest cas Natzaret, vila de Josep per a complir amb les obligacions censals. I mentre eren allà, fora de casa seva, va néixer Jesús. No van trobar lloc on hostatjar-se, tothom els hi va tancar les portes, per això van acabar en un pessebre, i el nen a la menjadora dels animals.

  • Avui en dia, igual que fa 2000 anys, moltes persones emigren d'un lloc a un altre. En aquest cas m'estic referint als que ho fan obligats per la pobresa o la guerra del seu país buscant una vida millor. Europa o els Estats Units d'Amèrica solen ser els seus destins, pensant que trobaran una vida millor.  
  • Serveixi aquest vídeo com a mostra i reconeixement d'aquells que busquen una vida millor i arrisquen gairebé tot.


Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 2,1-7?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.