dimecres, 29 de novembre del 2017

Serà una ocasió de donar testimoni

"Serà una ocasió de donar testimoni" 
"En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni."

En aquest final de l'evangeli de Lluc, trobem un Jesús que ens dóna avisos del que ha de venir: anuncia la destrucció del temple, i ens parla de les calamitats i tribulacions venideres, tot i que, anunciant la seva nova vinguda acaba animant-nos a redreçar-nos, a alçar el cap, per poder ser alliberats (cfr. Lc 21, 28). Tot molt figurat i apocalíptic.

En el que avui m'aturo en llegir el text és en la inclusió que fa Jesús de les sinagogues d'entre els llocs on ens portaran quan agafats i perseguits. Incloure-les juntament amb les pressons i els palaus de reis i governadors implica, al meu parer, que "els cristians coherents amb el missatge, que és Crist mateix", es veuran perseguits també pel poder eclesiàstic. I aquest poder en aquell moment era el jueu, però ara, per nosaltres és el cristià institucionalitzat.

Aqui rau el quid de la qüestió. Quin és el Missatge? De què cal donar testimoni? Per a mi, el de l'amor; com el d'Ell, que ens estimà en el món; com Ell mateix, que ens estima fins el final (cfr. Lc 13,1). 

Quin és, per a tu, el Missatge?


Vols llegir el text, Lc 21,12-19?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.