dissabte, 18 de novembre del 2017

Tenir resposta o no tenir-la

" I no van ser capaços de donar-li cap resposta"
"Un dissabte, Jesús va anar a menjar a casa d'un dels principals dels fariseus. Ells l'estaven observant. Davant d'ell hi havia un home que era hidròpic. Llavors Jesús va preguntar als mestres de la Llei i als fariseus: «És permès o no de curar en dissabte?». Però ells callaven. Jesús agafà aquell home, el va guarir i el va fer marxar. Després els digué: «Si a un de vosaltres li caigués al pou en dissabte el fill, o tan sols el bou, no l'en trauria tot seguit?». I no van ser capaços de donar-li cap resposta."

Tornem a tenir en aquest text d'avui la diferent visió de la vida i de la religiositat de Jesús i els fariseus. Sabem pels evangelis que Jesús era un bon coneixedor de la Llei i dels profetes, però també que el seu cor era gran.

Trobant-se aquest home ple de líquids, símptoma de qui sap quines altres malalties, li tornen a posar en un parany, confrontant persona i llei. I ell ho té ben clar, primer la persona, així que, sense obrir boca, actua i guareix el malalt, la resta no importa. Tot seguit, qüestiona aquells que no s'havien quedat en les normes i en vigilar no transgredir-les.

Sovint passa que, quan un no té resposta és o bé per que la situació el supera o bé per què no té resposta. I el propi orgull humà és molt difícil de superar; no sigui que sortís perdent honor, posició, calers...

Tens tu, de resposta?
Com la dones?

Vols llegir el text, Lc 14,1-6?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.