dilluns, 13 de juny del 2016

Pregant en el silenci

Dono continuïtat amb aquesta Entrada a la secció del Bloc dedicada a reflexionar i presentar diverses formes de pregar. Les podràs trobar cercant l'etiqueta "Pregària, com?"



Per pregar en silenci, el primer, sembla obvi és trobar el silenci. I aquesta recerca s'ha de realitzar en una doble direcció, la interna i l'externa. 

L'externa fa referència al lloc i els sorolls que venen del nostre voltant (les altres persones, els cotxes, els veïns, la televisió...) que ens poden despistar. A la nostra societat actual és difícil, que no imposible apartar-se de tot el soroll exterior, tot i que si es busquen, espais sí que es poden trobar: la capella d'alguna església, un banc d'algun parc a primera hora del matí, a la platja mirant el mar al capvespre, una habitació de la nostra pròpia casa, l'oficina abans que arribin o quan ja han marxat els companys...

La interna és la que afecta el meu jo, el meu interior. I de vegades costa més d'aconseguir que no pas la primera. Si bé ja hem aconseguit tobar l'espai on pregar (lluny dels sorolls i altres distraccions externes), quan seiem i comencem ens adonarem dels petits sorolls que encara sentim: algún altre fidel que ofrena alguna moneda, aquell gos que borda, un avió que passa per sobre nostre, aquell veí jove que assaja amb el piano, la maquinària de l'ascensor.... No importa, no et preocupis per això. Integra'ls en la teva pregària. Pensa en el bé que fan almoina, en la companyia que fan els gossos als seus amos, en tota aquella gent que torna a casa de qui sap on amb ganes d'abraçar-se als seus, en com la música fa moure el cor de les persones, en l'efecte social i econòmic que té el lloc on hi treballes... Tot això és do de Déu.

Superada aquesta fase, i quan continuïs t'adonaràs de quelcom més. Encara hi queden uns altres sorolls, aquells que et neguitegen: la relació amb la parella, els temes dels fills, la salut dels pares, aquells amics amb els que fa temps no hi contacto, aquelles gestions pendents, el projecte de feina que cal acabar, la prova mèdica de la setmana vinent... Tampoc no importa, no et preocupis per això. Integra'ls en la teva pregària. 

Aquelles situacions que consideris secundàries, potser necessàries o urgents, però no importants per a tu, aparta-les, tapa-les amb una cortina o fes-les fora com quan tires una pedra. Per contra, amb aquelles altres que són realment importants, para't i pensa-hi. Unes són bones i altres no ho són, però Déu te les ha posat al davant, a través de circumstàncies diverses o d'altres persones, no importa. No busquis els perquès. Allà hi són.

El com enfortir les si com enfrontar-nos amb les altre ho reflexionaré en una propera Entrada. 

Ara com ara, només recordar aquesta pregària, de la mare Teresa de Calcuta, "Camí de senzillesa", que ofereix un camí de creixement cap a la felicitat, cap a la pau...

El fruit del silenci és l'oració,
El fruit de l'oració és la fe,
El fruit de la fe és l'amor,
El fruit de l'amor és el servei,
El fruit del servei és la pau.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.