diumenge, 29 de novembre del 2015

És temps d'advent i nadal, 2015

"Vosaltres estigueu alerta"
Després hi haurà senyals prodigiosos en el sol, la lluna i les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb angoixa, alarmades pel bramul de la mar i per les onades embravides. La gent defallirà de por i d'ansietat pel que succeirà arreu de la terra, perquè fins i tot els estols celestials trontollaran. Llavors veuran el Fill de l'home venint en un núvol amb gran poder i majestat. Quan tot això comenci a succeir, redreceu-vos i alceu el cap, que el vostre alliberament s'acosta. 
Vosaltres estigueu alerta: que l'excés de menjar o l'embriaguesa o les preocupacions de la vida no afeixuguin el vostre cor, perquè de cop i volta, com un llaç, us trobaríeu a sobre aquell dia, que caurà sobre tots els habitants de la terra. Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l'home.

  • 29 de novembre diumenge, comença l'Advent. El temps al llarg del qual l'església ens convida a preparar-nos pel Nadal, la celebració de la vinguda del Nen Jesús, aquell que canviarà el rumb de la història, que ens farà cristians, que ens farà més humans.
  • El que és interessant és que és un Déu que ve a nosaltres. Habitualment l'important espera i rep als altres al seu palau. En aquest cas és Ell qui se'ns apropa, qui ve a nosaltres per fer-nos participar del seu evangeli, del seu Regne. De nosaltres s'espera una simple resposta des de la llibertat que se'ns ha donat com a una característica més de la nostra creació.
  • Un temps de preparació, de revisió interior per rememorar un dels principals misteris del cristinanisme, l'encarnació de Déu en la figura humana del nen Jesús. Temps de vetlla, de parar atenció, de restar atents als signes dels temps...
  • L'ONGD FMSI–ONLUS, vinculada a l'Institut Marista l'any passat editava el fulletó amb pregàries per l'Advent 2014. Algú pot pensar que si és del 2014 ja està passat, caducat diríem. 
    • Però em sembla interessant recuperar-lo ja que la seva motivació i temàtica principal va ser la de donar veu als infants i joves d'arreu, de països del Sud. Tema que coincideix amb el dret treballat a nivell marista la diada passada de commemoració dels Drets dels Infants: el dret a la participació. 
    • A títol d'exemple, la primera de les participacions incloses en el fulletó és la d'Igor da Silva Romao, que ens diu el següent:
    Como joven veo el mundo de manera crítica, tanto en los aspectos políticos como en los aspectos sociales o educativos. Valoro el derecho de participación de los jóvenes, en el entorno escolar, comunitario o incluso en el entorno familiar.
    Sin embargo, al mismo tiempo que siento y experimento esta participación, veo que la sociedad considera a los jóvenes así como personas sin la suficiente madurez para expresar una idea u opinión y decidir qué sería lo mejor para ellas. Aunque la sociedad, enquistada en un determinado pensamiento comunitario, no crea en el potencial de participación de los jóvenes, nosotros Maristas, hermanos o laicos, debemos luchar por dicha participación y mantenernos en primera línea por esta causa.

    Vols llegir el text de l'Evangeli, Lc 21,25-36?

    - En català, anar-hi.

    - En castellà, anar-hi.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
    Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.