diumenge, 17 d’abril del 2016

He perdut la 13, no la buscaré

"No acusis ningú falsament"
"Moisès va convocar tot el poble d'Israel i els digué: --Escolta, Israel, els decrets i les prescripcions que avui us comunico. Apreneu-los i mireu de posar-los en pràctica. El Senyor, el nostre Déu, va fer una aliança amb nosaltres a l'Horeb. No la va fer solament amb els nostres pares, sinó també amb tots nosaltres que avui som vius. A dalt de la muntanya, el Senyor us va parlar cara a cara, des del mig del foc. Jo em trobava llavors entre ell i vosaltres, per comunicar-vos els seus manaments, perquè teníeu por d'aquell foc i no vau pujar a la muntanya. El Senyor digué: "Jo sóc el Senyor, el teu Déu, que t'he fet sortir del país d'Egipte, la terra on eres esclau. No tinguis cap altre déu fora de mi....
No matis. No cometis adulteri. No robis. No acusis ningú falsament. No desitgis la dona d'un altre. No cobegis la casa d'un altre, ni el seu camp, ni el seu esclau, ni la seva esclava, ni el seu bou, ni el seu ase, ni res del que li pertany."

  • Fa uns dies que en el canal 13 del meu televisor surten tota una sèrie d'imatges de persones, d'ulls i d'esports. És l'anunci de la pròxima aparició d'un nou canal dedicat a l'esport. El canal 13 és on tenia sintonitzada la cadena 13Tv, participada per la Conferència Episcopal Espanyola.


  • La meva primera idea va ser... "hauré de re sintonitzar els canals i busca novament 13TV". Però no... finalment i després d'una reflexió personal he decidit no cercar-la, abandonar-la, deixar de seguir-la. I pensant fredament crec que hi guanyaré, per 2 raons:
  • tot i que la seguia poc, sovint era per veure com expliquen aquell fet, o com tracten tal persona, o com enfoquen aquella notícia...  em val la pena perdre el temps?
  • i habitualment en apagar-la, havien aconseguit posar-me neguitós. Dient-se cristians com ho fan, com poden parlar amb aquest to? Sent una cadena cristiana, com els seus dirigents permeten moltes de les coses que es veuen?
  • En aquest cas crec que la casualitat (o "l'Esperit Sant") ha fet que aquest canvi de freqüència de la televisió de la jerarquia cristiana espanyola m'hagi fet pensar. Ho he fet i he decidit. He decidit marxar.
  • La imatge que acompanya el text del llibre del Deuteronomi amb els 10 manaments que Déu va donar a Moisès, correspon al que es creu que deu ser el mont Sinaí que recull aquest passatge. Tot i que no hi ha res fora de Déu que sigui etern, les muntanyes duren i duren i duren.... les institucions una mica més i els éssers vius encara menys.
No estarà potser l'Església fora de freqüència de molta gent?
Quant temps li quedarà?
Com duc jo això de no acusar falsament o pensar mal dels altres?


Vols llegir el text del Deuteronomi, Dt 5,1-21?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.