dimecres, 6 d’abril del 2016

Youtuber Francesc (1 i 2)

Ara fa tres mesos, el dia de Reis, el papa Francesc sorprenia novament tothom, convertint-se en el primer pontífex present a la xarxa Youtube amb un canal propi, el Vídeo del Papa

I ens sorprèn Francesc de la mateixa manera que el papa Joan XXIII ho va fer surtin de les muralles del Vaticà o nomenant per primera vegada cardenals d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. També com va sorprendre Joan Pau II fent del món sencer la seva casa, apropant-se a la gent amb els seus viatges per tot el globus. I tal com va fer el papa Benet XVI amb la seva decisió de renunciar com les forces li faltaven. Llegir els temps ens ha de portar a anar avançant en les formes de transmetre el missatge.

Ara com ara s'han publicat dos vídeos. Són vídeos curts que compaginen paraules del propi Francesc amb imatges i petites participacions d'altres persones per focalitzar el tema escollit.

El primer vídeo, el del mes de gener, el va dedicar al diàleg interreligiós, tema cada cop més important en aquest temps de crisi que estem vivint. Cal recordar que alguns sociòlegs han vaticinat que les properes guerres poden ser motivades per diferències religioses.


El del mes de febrer al respecte que li devem a la creació, molt en la línia de l'Encíclica Laudato Si'.


Una nova iniciativa per apropar la Bona Nova a tothom que la vulgui escoltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.