diumenge, 3 de juliol del 2016

Què diuen els nostres (P)provincials

Durant els primers dies del mes d'agost la nostra Província Marista de l'Hermitage celebrarà el Capítol, màxim òrgan de la Província, amb la presència d'un grup de persones laiques convidades, com ja ve sent habitual des de l'any 1999, a l'antiga Província de Catalunya.

Entre els diversos objectius de la reunió hi ha els d'avaluar el trienni i preveure les línies mestres del següent, oferint al germà Pere Ferré, nou Superior Provincial, consensuat pels germans de Catalunya, França, Suïssa, Algèria i Hongria i elegit pel Superior General des de Roma, el conjunt de germans que el donaran suport, el Consell Provincial. Tot això pel trienni 2016-1019.

Però en els últims mesos també han canviat els Superiors de les Províncies germanes de Compostela, Ibérica i Mediterrània, el conjunt de les quals formen els Maristes d'Espanya. Des de la revista Maristas siglo XXI, núm.10, se'ls hi ha fet una breu fitxa personal... A veure què ens diuen?





Vull ressaltar de les seves línies la disponibilitat per acollir, escoltar, confiar, i imaginar junts del g.Pere; la capacitat d'escolta i diàleg, esperança, il·lusió i espiritualitat del g.Juan Carlos; el compromís de servei del g.Tomàs; però, per sobre de tot, l'objectiu de la novetat del g.Moisés de dotar cadascuna de les obres educatives de la Província d'Ibèrica d'una comunitat que sigui en el futur referència del carisma marista. Ànims Ibérica!

La (P)p del títol és una forma de simbolitzar la senzillesa que solen tenir els Superiors Provincials i Generals al nostre Institut. Al llarg dels anys he tingut oportunitat de treballar i coincidir amb alguns d'ells i m'he sentit content de la seva forma de ser, d'escoltar i de servir. Recordo els germans Emili o Xavier aixecant-se al menjador per servir els germans i convidats.

És interessant comparar el que diuen els nostres (P)provincials amb el que diuen els nostres polítics. Veure l'entrada "Què diuen els nostres polítics" de 25 de juny passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.