dimarts, 26 de juliol del 2016

Selecció de versets, 7

"jo poso en tu la confiança"
  • "Quan m’arriba un dia terrible, jo poso en tu la confiança." (Sl 56,4)
  • "Confio en tu amb tota l’ànima, Senyor, confio en la teva paraula." (Sl 130,5)
  • "Jesús se’ls mirà i els digué: – Als homes els és impossible, però Déu ho pot tot." (Mt 19,26)
  • "Sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l’estimen, dels qui ell ha decidit cridar;" (Rm 8,28)

  • Continuo amb aquesta Entrada el comentari a senzills versets de les Escriptures, començat amb l'entrada "Selecció de versets, 1" de 7 de gener de 2016. La proposta, que puguin il·luminar-te en algun moment de reflexió i pregària personal o comunitària.
  • La selecció de versets estan extrets del web www.bible.com/es, una iniciativa de Life.Church secció de la "The Evangelical Covenant Church", dels EUA i Canadà.

  • La selecció de versets d'avui ens parla de la confiança: la confiança en el Déu Pare que ens ha creat a cadascú de nosaltres tal i com som, que ens ho ha donat tot, que ens té cura a diari , en aquell que sempre hi podem confiar.
  • Els dos primers texts, el Salm 56 i el Salm 130 corresponen als texts poètics hebreus que recullen la vida, la cultura i la creença de segles del poble jueu. Com els nostres refranys, podríem dir. Tot i que pugin ser texts de vegades amb paraules o expressions llunyanes, recullen tota la saviesa de generacions i generacions. En aquest cas sobre la confiança en el Senyor. 
  • El tercer verset correspon a l'Evangeli de Mateu. Es recull una sentència del propi Jesús dins de la controvèrsia amb el jove ric que el volia seguir però era ric. Assegura Jesús llavors que "és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu." (cfr. Mt 19,24), deixant bocabadats als seus interlocutors. Com pot ser això? Doncs amb la confiança en Déu. 
  • I l'últim és de la carta de Pau als romans, quan el cristianisme ja s'està difonenet. Dins el capítol 8 que presenta la vida en l'Esperit, insisteix en que Déu ho dóna tot per aquells que l'estimen, que són aquells que ha cridat i l'han acceptat des de la fe. Per que si "Ell, que no va plànyer el seu propi Fill, sinó que el va entregar per tots nosaltres, com no ens ho donarà tot juntament amb ell? " (cfr. Rm 8,32)
  • En temps d'escriptura de l'Antic i el Nou Testament, les imatges de confiança en Déu són transmeses a través de qualsevol de les anteriors. Avui en dia, la foto que he seleccionat il·lustra molt bé el sentit que li donem a la confiança. Si en algun joc de pistes o activitat de "coaching empresarial" heu pogut fer l'experiència, bé sabeu el que se sent en deixar-se caure cap enrere sense mirar, esperant, confiant, intuint, demanant... que algú et reculli abans de tocar terra!
  
En què o en qui hi confies?
On poses tu les teves forces, les teves il·lusions, pors...?



 
Vols llegir alguns dels texts corresponents als versets anteriors?

- Salms, Sl 56:                  - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Salms, Sl 130:                - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Evangeli, Mt 19,16-30:  - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes de Pau, Rm 8:     - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.