dissabte, 6 de gener del 2018

Cavalcada de Reis

"es prostraren a terra i el van adorar"
"... vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven: --On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo... L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa. Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra."


  • Per tant, per a la reflexió d'enguany em quedo amb poques frases escollides del text, el qual només hi apareix a l'Evangeli de Mateu, per la qual cosa, canònicament és l'únic que sabem d'aquests homes.
  • Què és el que sabem? Eren 3, eren savis, venien d'Orient, buscaven un rei acabat de néixer. Van ser molt feliços, en trobar la casa es postraren, l'adoraren i feren presents en forma de m 
  • Al llarg de la història aquesta celebració de Reis, com qualsevol altra, s'ha anat adaptant a cada lloc i als nous temps intentant mantenir la seva essència. 
  • I tot això ho dic per que aquests dies previs s'ha donat una controvèrsia sobre la cavalcada de reis d'ahir del Puente de Vallecas, a Madrid, per la participació de Drag Queens a una de les carrosses (d'un total de 16, representant sengles col·lectius), dins d'una acció per la normalització del col·lectiu LGTIB. 
  • Si ara es parla d'això, què no s'hauria de dir de convertir els savis en reis; que arribin a cada ciutat i a molts barris d les ciutats, quants n'hi ha?; de que arribin a la ciutat en cotxe, avió, vaixell... i no en camells; que els rebin les primeres autoritats dels consistoris i vagin escortats per la guàrdia urbana; que vagin amb tan gran seguici, patges...; patges (toreros temps enrere, en algun cas com el la foto) en motos, bicicletes o altres enginys moderns;  acompanyats de carrosses sota tractors camuflats; amb caramels i tot tipus de regals per a tothom; .... Massa incongruències a una història ben simple, oi? Per què permetre unes i no unes altres? 
  • I a una història que tampoc no sabem del ben cert que sigui certa tal i com ens ha arribat, ja que es creu que va ser escrita cap a l'any 70 d.C., en una època sense xarxes socials, sense registres escrits...  
  • I tornant al que crec que és important...
Creus tu en aquest Rei dels jueus? Déu de tots?
Te n'alegres de trobar-lo i l'adores?

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mt 2,1-12?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.