diumenge, 14 de gener del 2018

Restar atents, per reconèixer

"--Hem trobat el Messies"
"L'endemà, Joan tornava a ser en el mateix lloc amb dos dels seus deixebles i, fixant la mirada en Jesús que passava, va exclamar: --Mireu l'anyell de Déu!
Quan aquells dos deixebles el sentiren parlar així, van seguir Jesús. Jesús es girà i, en veure que el seguien, els preguntà: --Què busqueu?
Ells li digueren: --Rabí —que vol dir «mestre»—, on t'estàs?
Els respon: --Veniu i ho veureu.
Ells hi anaren, veieren on s'estava i es quedaren amb ell aquell dia."

El text ens situa en els primers moments del cristianisme. Tot just quan Jesús comença la seva vida pública pels camins de Palestina. Alguns deixebles de Joan el Baptista veuen passar Jesús i, en sentir la invitació del seu actual mestre (Joan), fixant la mirada en Jesús que passava, va exclamar: "Mireu l'anyell de Déu!" (cfr. Jn 1,41), el segueixen. 

En un segon moment, a la pregunta directa de Jesús, "Què busqueu?", el responen seguint-lo allà on ell s'hi està. I continua el text uns versets més enllà amb l'afirmació d'Andreu, un dels dos que l'havia seguit,  "Hem trobat el Messies". Ja en aquell moment el descobreixen com l'ungit, aquell que el poble jueu esperava des de temps immemorials, com a esperança de salvació. Amb el temps s'aniria aclarint quin tipus de salvació representava Jesucrist, però el que ara ens interessa, és que ja el van reconèixer. 

Atenció, invitació i opció. Aquest sembla ser el camí a seguir. Viure atents als signes dels temps, a allò que se'ns posa al davant. Restar atents a les invitacions que Déu ens fa a través de persones, fets... I finalment, des de l'opció personal, la llibertat humana que ens ha estat donada, optar.

Hi restes atent? Sents les invitacions? 
El reconèixes?


Vols llegir el text, Jn 1,35-42?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.