dimecres, 31 de gener del 2018

JiS 19 anys, continuem en camí

El professor de psicologia Robert Stemberg, de la universitat de Yale (EUA) va proposar la seva teoria sobre l'amor i la sexualitat. La basa en tres factors importants: intimitat (Intimacy), compromís (Commitment) i passió (Passion) els quals, combinats, donen 6 tipus de relacions.

Afirma que a cada moment de la vida de la parella, sigui quin sigui les persones que la formin, es dóna intimitat, compromís i passió en graus diferent, donant un tipus d'amor diferent. Segons ell, l'amor consumat és el màxim.

Parlant en parella veiem el bonic que és haver arribat fins on ens trobem. Saber, abans d'obrir la boca, el que està pensant l'altre, saber quan callar abans que iniciar una discussió, acceptar el ritme de l'altre, restar al costat, acompanyant però permeten a l'altre el seu propi espai, obrint-nos a les noves realitats que la vida ens va portant, prioritzant el nosaltres....

Algunes coses han canviat, nosaltres dos també, hem après a donar importància a alguns aspectes i a deixar de banda altres que no ens omplen ni ens fan créixer. En aquest moment concret, 19 anys, i amb la realitat de la distància, continuem en camí. Gràcies JiS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.