dimarts, 16 de gener del 2018

Preguntar, per ajudar a fer pensar

"Qui dieu que soc?"
"Després Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles: --Qui diu la gent que és el Fill de l'home?
Ells respongueren: --Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes.
Ell els pregunta: --I vosaltres, qui dieu que sóc?
Simó Pere li respongué: --Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu. Llavors Jesús li va dir: --Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església"

El text d'avui continua la idea del de l'entrada "Restar atents, per reconèixer" de 14 de gener passat.  En el text de Jn 1,35-42 vèiem com Andreu i altres deixebles reconeixien Jesús com el Messies, aquell ungit esperat pel poble jueu per a la seva salvació. En el text d'avui, és Simó Pere qui el reconeix com a Senyor. Aquest senzill pescador accepta Jesús com a Messies i es convertit en la primera pedra de l'Església, en primer seguidor de Jesús. En una altra entrada ja veurem com el reconeix, quin tipus de messies és el que imagina Pere.  

Però em sembla interessant remarcar que el reconeix davant d'una invitació de Jesús en forma de pregunta, " --Qui diu la gent que és el Fill de l'home?"

Quants cops, tot i tenir alguna evidència clara, no som capaços de respondre, de posar damunt la taula le realitat, per por al què diran, a no quedar bé, per respecte a un altre... Una invitació, en forma de pregunta de vegades pot ajudar. 

Amb els nois a classe, quan em venen a preguntar sovint els hi responc amb una pregunta retòrica. Tant s'hi val si es tracta d'una pregunta matemàtica, d'algun aspecte personal o d'organització. Tu, què en penses? Què faries tu? Com creus que podem resoldre-ho? Busca tu mateix al llibre o pregunta algun company... solen ser respostes de les meves. L'objectiu, fer pensar, fer moure's.

Hi restes atent? Sents les invitacions? 
El reconèixes?


Vols llegir el text, Mt 16,13-27?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.