divendres, 28 de setembre del 2018

Les paraules clares, l'actitud justa

"el penediment que va néixer d'aquell disgust
"La meva carta us va entristir, però ara no em sap gens de greu. És cert que me'n va saber, perquè vaig veure que aquella carta us havia disgustat, almenys de moment; però ara estic content, no del vostre disgust, sinó del penediment que va néixer d'aquell disgust."

Aquestes línies pertanyen a la 2a carta de Sant Pau als cristians de Corinti, datades al s. I. En elles Pau se n'alegra tot i reconèixer un mal anterior, fent referència a una carta anterior. També Jesús va avisar, va reprendre diverses vegades a Pere, aspecte aquest probablement cert doncs va quedar recollit en els 4 evangelis (cfr. Mc 14,26-31)

També a pares, tutors professors ens pertoca sovint reprendre als nostres fills, infants, joves. És llei de vida informar, ensenyar, educar a viure com a persones lliures i capaces. També als coordinadors, als caps fer-ho amb els seus treballadors, als superiors fer-ho amb els germans, als reis amb els seus súbdits... 
i per aconseguir-ho cal de vegades mà una mica dura. Però cal també, no podem oblidar-ho, una bona capacitat de discerniment i una espatlla on es puguin recolzar.

En llenguatge entenedor, "el policia bo i el policia dolent". Tant de bo sapiguem tenir aquesta capacitat. Tant de bo sapiguem acceptar l'ara tot i que no l'entenguem fins el després.

Reprendre, útil i necessari. 
El com, la clau de l'èxit.


Vols llegir el text, 2Co, 7?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.