dijous, 26 de setembre del 2019

Propaganda ens doneu? Diàleg volem! Oi?

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"Why do you follow your own teaching?"
"About this time some Pharisees and teachers of the Law of Moses came from Jerusalem. They asked Jesus, “Why don't your disciples obey what our ancestors taught us to do? They don't even wash their hands before they eat.” Jesus answered: Why do you disobey God and follow your own teaching?"

Jesús s'enfronta en aquest passatge als fariseus i mestres de la Llei de Moisès. Ells s'hi fixen en el que consideren errors dels altres però n'obliden allò de important. I aplico aquest text a la situació actual que estem vivint en el nostre país, a pesar meu cada cop més. 

Polítics, aneu a pastar fang! Deixeu d'emprenyar-nos amb els atacs entre vosaltres fora i dins dels partits, amb les vostres paraules buides, frases estúpides, mentides hiperbòliques, opinions no contrastades, escenificacions de pandereta, piulades o tuits; deixeu d'utilitzar termes de forma contundent com constitució, article 155, feixisme, terrorisme, violència, tumult, "la gent pensa", fora de context; assenteu-vos a dialogar sobre el que ens està passant a Catalunya i els gestors de les institucions espanyoles... Per a les persones informades i formades no calen exemples concrets de tot això que esmento. 

No podeu deixar "de seguir la vostra tradició" (v. 3) és a dir deixar d'estar-vos de les vostres tàctiques de partit (o empresarials de porta giratòria o similars..) i "seguir els manaments de Déu" (v. 3), és a dir, pensar en el que realment necessita la gent? la societat? No us adoneu el mal que esteu fent a la gent, a les institucions, al país que tant dieu estimar i defensar?

Jo ja m'he donat de baixa de la tramesa electoral. En consonància amb la meva reflexió transversal en temes tan diversos com societat, política, medi ambient, propaganda, religió... des de qualsevol banda que m'ho miro, hi renego. 

Dues propostes, una immediata i que toca l'àmbit personal. Si tu, lector d'aquest Bloc, vols donar-te tu també de baixa en la tramesa electoral que ens fan arribar els partits polítics pots fer-ho des del web següent (enllaç) de l'Instituto Nacional de Estadística. De cara a les eleccions del 10 de novembre vinent es pot fer entre el 24 de setembre i el 6 d'octubre. Dóna't pressa!

I l'altre més a llarg termini i que us correspon a vosaltres, polítics (per tant, estic segur que no es farà). Us heu parat a pensar que en el temps actual en el que n'hi ha infinitat de mitjans de comunicació (televisió, ràdio, premsa en paper i en digital i les xarxes socials) ja no ens cal rebre a casa una propaganda que no serveix per res? Per què no legisleu per deixar de fer-la?

Sabeu dialogar, polítics?


A partir d'aquesta Entrada i durant el temps de l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Vols llegir el text de l'Evangeli de Mt 15,1-9?
- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi
- Phiên bản tiếng việt, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.