dimarts, 19 de juny del 2012

Apple 1 del 1976



Un exemplar del primer ordinador Apple, fabricat per Steve Jobs i Steve Wozniak el 1976, es va vendre aquest divendres per 374.500 dòlars (296.415 euros) a Sotheby's, la famosa casa de subhastes de Londres.

El subhastat Apple I és un dels 50 exemplars que es conserven al món d'aquella primera tanda de 200 creada per Jobs i Wozniak, i que al seu moment van vendre per 500 euros cada un.

Més de 35 anys després, aquest ordinador, un dels sis únics d'aquella època que encara funcionen, i que inclou curiositats com una interfície original de casset i manuals d'usuari bàsic, ha arribat a un preu de 374.500 dòlars.

L'Apple I va ser presentat per Jobs i Wozniak al Homebrew Computer Club, a Palo Alto (Califòrnia), el 1976, i només Paul Terrell, propietari d'una cadena de botigues anomenada Byte Shop, es va interessar per l'aparell. En aquell moment els en va encarregar una comanda de 50, que Jobs i Wozniak van fabricar en trenta dies, i que el comerciant va posar a la venda per 666,66 dòlars la unitat. 

"Aquest és el primer ordinador en què es va poder teclejar de manera que les lletres apareguessin a la pantalla, cosa que va suposar una revolució tecnològica, encara que ara es trobi evident, i és l'inici de l'era dels ordinadors en què vivim, encara que al seu moment semblés més aviat una excentricitat", ha afegit Richard Austin, directiu de Sotheby's.

La subhasta també va vendre un informe manuscrit de Jobs que data del 1974, quan treballava per a l'empresa Atari, en què donava instruccions amb diagrames a un superior, Stephen Bristow, sobre com millorar un videojoc de futbol per a PC. La peça va arribar als 27.500 dòlars (21.770 euros).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.