dimarts, 5 de juny del 2012

Masonga, poblet de Tanzània

A aquells que duen més temps a l'escola potser els nom de Masonga i de Tanzània els hi diuen alguna cosa. Als més joves potser no. 

Masonga és un petit poblat de Tanzània, situat a la vora est del llac Victòria, molt a prop de la frontera amb Kenya. Les ciutats més properes són Musoma i Mwanza. La província està habitada per la ètnia dels luo, per tant, a part de la llengua pròpia, el luo, parlen també el swahili i l'anglès, llengües oficials del país.

 
A Masonga hi ha un important centre educatiu depenent de la Diòcesi de Musoma i dirigit per les Germanes del Verb Encarnat i els Germans Maristes. El centre està format per la primària (Millennium ya Tatu Primary School), la secundària (Masonga Secondary School), el centre de salut (St.Mary's Health Center), les dues comunitats religioses i tot una seguit de projectes de desenvolupament com l'escola dels nois sord muts, els molins de vent (windmills), el desenvolupament agrícola, les piscifactories...

La nostra escola, a través de l'ONGD SED ha col·laborat amb la gent de Masonga en diverses ocasions des de l'any 1992, inclús, alguns membres de la nostra comunitat educativa hi han estat col·laborant com a voluntaris durant els mesos d'estiu.

Un aula de l'escola de primària

Un aula de l'escola de secundària

Temps d'esbarjo a l'escola de secundària

El projecte dels molins de vent