diumenge, 22 de febrer del 2015

Miracle o solidaritat (i 2)?

"--Quants pans teniu?"

"Aquells dies, hi tornava a haver una gran gentada i no tenien res per a menjar. Jesús va cridar els deixebles i els digué: --Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d'aquí amb mi i no tenen res per a menjar. Si els faig anar dejuns a casa seva, defalliran pel camí; n'hi ha que han vingut de lluny. Els deixebles li preguntaren: --D'on es podria treure el pa per a alimentar-los aquí, en un lloc despoblat? Jesús els preguntà: --Quants pans teniu? Ells li respongueren: --Set."
*********************************************************************************
  • Aquest text correspon al passatge conegut com "Segona multiplicació dels pans", en el que se'ns diu que Jesús, amb 7 pans va donar de menjar una multitud.
  • L'altra multiplicació de l'Evangeli de Marc ho fa una mica abans (cf. Mc 6,30-44) i en aquell es va fer amb 5 pans i 2 peixos. Al respecte hi vaig dedicar l'Entrada "Miracle o solidaritat?" del Bloc de 19/01/2015 . 
  • En aquell moment ja explicava la importància que Jesús donava a les necessitats bàsiques de les persones, no només a la seva formació i espiritualitat. 

  • En aquest cas vull fixar-me en l'actitud dels deixebles. Jesús veié i sentí "una gran compassió per aquesta gent", el que ens convida a estar-ne a l'aguait: mirar al nostre voltant, informar-se'n, escoltar els altres... Els deixebles ni tan sols s'hi havien fixat!
  • I sobta també la reacció dels deixebles per un altre detall: no havien viscut, feia poc temps el primer miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos? No havien pogut ells mateixos alimentar una gentada amb només 5 pans i 2 peixos? I ara en tenien 7, de pans, Els deixebles no s'havien adonat novament que 5+2=7! Eren gent senzilla, però sumar i els càlculs més bàsics, segur que els sabien.
  • Això ens pot fer pensar en com de durs són els nostres cors i  com de feble la nostra ment. Pensem en els molts cops que oblidem tot allò que ens fa fruir i ser feliços. 
  • Si una vegada amb 5 pans i 2 peixos va ser possible, per què no ho ha de ser amb 7 pans? I per què no, amb 4? o amb 3? o amb 2, o tan sols amb 1? L'amor del Pare no té res d'impossible; el poder del Regne de Déu, quan ens el creiem i el vivim, no té límits ni fronteres. Te'l creus? El vius?
  • No fa falta tornar a parlar sobre si hi ha haver o no miracle. No és la intenció d'aquesta Entrada. Tan sols fer-nos adonar que quan cadascú mirem dins la nostra bossa, comprovem que, sovint hi duem quelcom per compartir. Tu, què en duus?

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mc 8,1-10?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.