dimarts, 14 de març del 2017

Joves. Així veuen a Déu

Dins dels meus estudis universitaris de Batxillerat en Ciències Religioses a la Facultat de Teologia de Granada, vaig fer un estudi sobre el binomi joventut i religió, dins la matèria de Sociologia de la Religió. A l'entrada "Enquesta "Joves, religiositat i ús del propi cos"" d'11 de gener ho explicava millor i donava accès al web preparat per aquella ocasió.

Accès a la pàgina web de l'enquesta
Enceto amb aquesta una nova sèrie d'entrades, Joves-religiositat-cos, per anar desgranant, com són i com veuen determinats aspectes de la vida i la societat. I ho faig avui amb la visió que tenen sobre la idea de Déu.
Veure les gràfiques en format més grans

Clarament veiem que els de les 136 respostes recollides, són majoritàries les respostes negatives: Déu no és allò de positiu en els humans, Déu no és creador, Déu no és Pare bondadós, tampoc Jutge Suprem. En resum... Déu no existeix per a ells. L'única cosa que semblen acceptar és que hi ha certes energies en aquest món que la humanitat no és capaç de controlar.

Aquesta visió de Déu, com no, marcarà profundament la visió que tindran, conseqüentment de la figura de Jesús de Natzaret, de la religió, de l'Església i com no, del món i de la seva pròpia existència.


Si vols accedir a la part pública resum del treball presentat a la Facultat, pots fer-ho des d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.