dilluns, 27 de març del 2017

Sagraments de sanació: Unció dels malalts. A la Bíblia

Amb aquesta Entrada d'avui dono continuïtat a aquelles dedicades als sagraments de l'Església, aquells ritus que pretenen apropar-nos des de la nostra pròpia vida terrena al Misteri de Déu. Pots cercar les altres entrades relacionades sota l'etiqueta Sagraments a la columna de la dreta del Bloc.

L'explicació dels 4 tipus d'Entrades dedicades per a cada sagrament la trobaràs a l'Entrada amb el títol "El sagrament més gran: Jesús de Natzaret" de 15 de setembre de 2016. 

Cal dir que alguns d'aquests materials estan en castellà, ja que són fruit de la feina dels estudis de CCRR a la Facultat de Teologia dels Jesuïtes de Granada.

"Curaven molts malalts, ungint-los amb oli"
"Jesús recorria els pobles del voltant i hi ensenyava. Llavors va cridar els Dotze i començà a enviar-los de dos en dos. Els donà poder sobre els esperits malignes i els instruïa dient: --No prengueu res per al camí, fora del bastó: ni pa, ni sarró, ni cap moneda. Poseu-vos les sandàlies, però no us emporteu dos vestits. I els deia encara: --Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Si una població no us acull ni us escolta, sortiu-ne i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells. Ells se'n van anar i predicaven a la gent que es convertissin. Treien molts dimonis i curaven molts malalts, ungint-los amb oli."                  
(Mc 6,6-13)

"Si entre vosaltres hi ha algú que està malalt, que faci cridar els qui presideixen la comunitat perquè l'ungeixin amb oli en nom del Senyor i preguin per ell. Aquesta pregària, feta amb fe, salvarà el malalt: el Senyor el posarà bo i li perdonarà els pecats que hagi comès. Confesseu els uns als altres els vostres pecats, i pregueu els uns pels altres, perquè sigueu guarits. La pregària insistent d'un just és molt poderosa."           
(Jm 5,14-16)

  • Després de les Entrades sobre el sagrament d'Unció dels malalts dels darrers dies, incloc aquesta altra amb alguns texts bíblics clàssics.

  • El primer és de l'Evangeli de Marc i correspon al moment en que Jesús per primera vegada envia els deixebles en missió. És interessant notar com curar malalts és una de les primeres tasques que se les encomana. Sembla que restar sans a la terra és ja una part de la salvació eterna. 
  • El segon correspon a una etapa posterior, a la carta de Sant Jaume, escrita després de l'any 44. L'autor va voler donar importància a la continuïtat de la missió a partir del missatge rebut Jesús, el Salvador. També en aquest cas es parla del perdó dels pecats i de la sanació, però és bo fixar-s'hi la diferència d'aquest segon text, "que faci cridar". Tal com feia Jesús, cal una oferta, però de manera anàloga, una també una predisposició. 


 
Vols llegir el text de l'Evangeli, Mc 6,1-13?


- En català, anar-hi.     

- En castellà, anar-hi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.