dissabte, 12 de maig del 2018

També som docents del Palau


ELS PROFESSORS MARISTES SOTASIGNANTS DEMANEN A LA FUNDACIÓ CHAMPAGNAT-

FUNDACIÓ ANNA RAVELL UN POSICIONAMENT PÚBLIC I CLAR DAVANT ELS ATACS 
A L’ESCOLA DEL PAÍS.

Davant els recents atacs a nombrosos professionals de l’ensenyament a Catalunya els i les professores de les escoles maristes sotasignants volem demanar que la Fundació Champagnat- Fundac Anna Ravell s’afegeixi a les mostres de suport als docents que estan sent acusats d’adoctrinament a les aules i de delictes de discriminac contra la integritat moral. Ells són nosaltres; nosaltres som ells. Les acusacions als companys i companyes de l'Institut El Palau són un primer atac premeditat i un intent de condicionar tot el colectiu docent. Avui els acusen a ells demà ens ho voldran fer a nosaltres, és moment de demostrar la nostra un i fer respectar la professionalitat del sector docent.

La falta d'un rebuig clar i contundent des de les institucions educatives ens posa en perill a tots els professionals de les escoles com a objectius potencials de situacions similars, i per tant ens deixa desprotegits davant l'exposic pública, a través dels mitjans, els quals han esdevingut un mètode habitual de press en els darrers temps.

El fet no de respectar la intimitat de la vida dels altres i de la seva presumpc d’innocència i de posar en dubte l’íntegra professionalitat de tots els docents ens porta a defensar els valors mfs fonamentals, el respecte a tothom i la solidaritat, amb els quals construirem la societat que volem: pacfica, lliure, respectuosa i oberta.

Com a educadors tenim la miss de crear espais oberts de diàleg on el docent sigui un moderador i no un pas interventor, on sofereixin eines per a la discuss i la comprensió tot respectant les diverses opinions... En aquest sentit som conscients que les escoles són un espai de formac i creixement i com a tals tenen el deure d'educar els alumnes en el pensament crític i ètic a través de debats, diàlegs i  el foment de l’escolta activa, el raonament i el respecte als individus.

Les escoles han de seguir sent espais d'acollida i integració, on els alumnes s'eduquin joiosament en el respecte i la convivencia. Aquesta fs la proposta educativa marista i la nostra resposta aquests atacs. Tenim molt clar que s’està perseguint un model d’escola, de la qual la Fundac Champagnat- Fundac Anna Ravell i nosaltres mateixos en formem part a través de les Escoles Cristianes.

Demanem doncs, amb aquesta carta, que la Fundac Champagnat-Fundació Anna Ravell es posicioni expcitament a favor del model lingüístic, de l'escola catalana i del suport a tots els docents atacats per educar en el pensament crític d'infants i joves, a través d'escrits, amb la penjada de cartells o pancartes a favor de l'escola catalana, fent onejar la senyera o amb l’exhibic
de signes i símbols que denotin un posicionament a les nostres escoles igual que succeeix a d'altres centres educatius de l'entorn.

Entenem i comprenem que la societat és plural i l'escola també ho ha de ser. No podem educar en el respecte des de l'equidisncia. S'han de poder expressar i defensar totes les opcions de manera lliure i han de ser respectades, sempre que no vagin en detriment de les llibertats alienes. Creiem que el silenci ens fa còmplices dels atacs que estem vivim.

Maig de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.