dimarts, 12 de juny del 2018

Amar és la plenitud de la Llei

"Estimar és la plenitud de la Llei."
"No cometre adulteri, no matar, no robar, no desitjar allò que és d'un altre, i qualsevol altre manament, tots es resumeixen en això: Estima els altres com a tu mateix. Qui estima, no fa cap mal als altres. Estimar és la plenitud de la Llei."

Acabat el temps de pasqua tornem a l'anomenat temps ordinari. I ho fem amb aquest text que bé podríem titular com un "spoiler" en el que se'ns explica ja el final de la història de salvació que vol ser la vida que se'ns ha regalat des de la creació del món i la posterior vinguda de Jesús, com a germà gran.

"Qualsevol altre manament, tots es resumeixen en això: Estima els altres com a tu mateix.". Cal emmarcar aquestes paraules de l'apòstol Pau en les seves explicacions del que ha de ser una vida renovada com a ofrena a Déu (Rm 12-15,13). I també com a recordatori de les pròpies paraules de Jesús (cfr. Mt 22,27-40), paraules que el van dur a la mort, doncs anava contra tot el que la Llei de Moisès implicava. Això és tot pel cristianisme, en teoria, l'amor. 

Amor ens dóna Déu Pare. 
Amor ens va dir Jesús. 
Amor, és el que tu dones?

Vols llegir el text, Rm 13,8-10?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.