dimecres, 20 de juny del 2018

Missió d'Església: estimar-se

"estimeu-vos els uns als altres"
"No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres."

Aquest text continua el de l'entrada "LGTBIfòbia, silenci o defensa?" del passat dijous 17 de maig i és un resum dels ensenyaments del Senyor, estimeu-vos els uns els altres. En paraules de Champagnat, "tant de bo es pugui dir de vosaltres, mireu com s'estimen els germans". Així de simple i així de senzill.

Avui en dia quan l'Església parla de missió no dóna tanta importància a l'exercici de la missió concreta (educació d'infants i joves, cura de persones malaltes, acompanyament de persones soles...) si no al viure la comunió de la missió. En el model d'Església somiat a partir del Concili Vaticà II s'intenta substituir el sistema eclesial representat per la piràmide jerarquitzada en un altre basat en el el cercle i més horitzontal. Tot i així, estem a anys llum de la proposta del Crist.

El codi de l'Antic Testament es basava en la llei de Moisés, la Llei i a partir d'aqui, tot el demés, inclús les persones. El paradigma nou que se'ns presenta en el Nou Testament és el de l'amor. L'amor a Déu i als germans, i aquest és el manament que Jesús ens dóna a través dels seus deixebles, "que us estimeu els uns als altres"Malauradament, 2000 anys de cristianisme han comformat una gran organització (la més gran i veterana de la humanitat) amb una jerarquia establerta en forma de monarquia absolutista i amb un codi canònic més preocupat, sembla, per qualsevol cosa que no pas per allò que marca l'article 1752 del Codi Canònic, "la salvació de les ànimes, ha de ser sempre la llei suprema de l'Església".

Estimes? Com i a qui estimes?


Vols llegir el text, Juan 15,12-17?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.