divendres, 15 de juny del 2018

Canvis culturals, canvis socials

Llegia la columna d'Imma Merino al Punt Avui del passat 8 de juny sobre la influència de la televisió en la configuració de les societats.

Enllaç a la columna del Punt Avui
Increïble però cert, la porqueria mediàtica a la que estem sotmesos ens canvia la mentalitat. D'igual manera la tecnologia ens canvia els hàbits (caminem pels carrers mentre xategem o surfegem per les xarxes socials, inclús conduint vehicles de motor!!!). 

I és sobre els grups de Whatsapp que vull reflexionar en aquesta Entrada del dia d'avui. També ells estan generant un nou paradigma relacional, tant cap endins com cap en fora.

Molts hem estat testimonis com les converses dins de molts d'aquests grups han pres camins pels quals no estaven pensats inicialment; per exemple, un grup per coordinació d'esports que acaba ple d'acudits o de crítiques polítiques, per posar un exemple. O del que poden arribar a escriure alguns dels participants deixant-se portar per sentimentalismes, "dimes y diretes", informacions poc contrastades o simplement animant-se pel que escriu la majoria... I resulta que aquestes grups també ajuden a generar estats d'ànim poc reflexionats. Atenció!

Una de les tasques fonamentals de l'escola és ajudar a pensar i a reflexionar, promoure l'esperit crític d'aquestes petites persones que seran els futurs ciutadans amb tots els seus drets i deures. I la vida ràpida de les ciutats no n'ofereix massa oportunitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.