dilluns, 7 d’octubre del 2019

Mou-te! Canvia! Ara!

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"Search, and you will find"
"Ask, and you will receive. Search, and you will find. Knock, and the door will be opened for you. Everyone who asks will receive. Everyone who searches will find. And the door will be opened for everyone who knocks"

Avui un text relativament senzill que ens anima a no restar passius davant les situacions que la vida ens posa al davant. Molt sovint ens passa que ens mirem massa el melic, pensem massa "en la nostra mala sort" i intuïm "la molt bona sort dels altres". Més en aquesta societat actual dels "likes", dels m'agrada a les xarxes socials. Sembla que molts no poden estar més atents al què diran. 

A l'escola entre els adolescents i els joves això es veu molt fàcilment: Tots envegen al noi ben plantat al que totes les noies li van darrera, a la noia que treu gairebé sempre excel·lents, a la noia esportista que viatja tant... però el que no es veu, tot i que els professors i tutors n'hem d'estar al cas, és que el primer no accepta la seva situació familiar sobrevinguda, l'altra s'aclapara fàcilment i no dorm a les nits quan no arriba al 10 i la tercera, que voldria poder fer vida normal com les seves amigues en comptes de tants entrenaments i partits en cap de setmana...
Pòsters dels lemes dels Maristes d'Europa dels anys 2017/18, 18/19 i 19/20
La proposta de Jesús és clara: demana!, cerca!, truca! (v. 7) o, en altres paraules: mou-te! canvia! ja ara! Tota una invitació a sortir de l'estancament, a adonar-se que apàticament, sense fer res les coses no canvien. (Ja veiem l'home tranquil que era el expresident del govern espanyol Mariano Rajoy amb el cas català, a on ens ha portat!). I algú pensarà, si demano, si cerco, si truco i no passa res, no se'm dóna, no trobo, no se m'obre? Aquesta n'és una possibilitat, però menor respecte a totes les coses que poden passar en posar-se en moviment. Quan un no hi veu restant al peu d'una cimera, quan hi arriba, se li obre un nou paisatge, un nou cúmul de possibilitats. A part, se li alegra l'esperit per l'esforç fet, l'èxit aconseguit i el simple adonar-se de que n'ha estat capaç. Per tant...

Mou-te, canvia, fes-ho ara! 


Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Vols llegir el text de Mt 7,7-11?
- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi
- Phiên bản tiếng việt, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.