dissabte, 5 d’octubre del 2019

Més Ave Maria (en tiếng việt)

2019-20 Bloc "Chúng ta học"

"Let it happen"
"Mary said, “I am the Lord's servant! Let it happen as you have said.” And the angel left her."

Aquesta entrada d'avui dóna continuïtat a la de 24 d'agost passat amb el títol "Ave María (en castellà)" i següents sota el mateix títol. Tota la sèrie està dedicada a l'anunciació i mostra la pregària en diverses llengües, cultura religiosa de la humanitat.

En aquest últim fragment del text Maria respon acceptant la voluntat del Senyor "Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules" (Lc 1,38), després del diàleg amb l'àngel enviat i els seus dubtes inicials. D'aquesta decisió vindrà el nen que creixerà i acabarà sent el salvador en el que creiem els cristians. Algú podria preguntar-se, què hagués passat si Maria arriba a dir que no? Què hagués passat si el nen acaba morint en el part o abans dels 5 anys (un dels ítems de mesura en l'àmbit de la salut)? Què hagués passat si el nen es perd i no apareix tornant del temple (cfr. Lluc 2,41-52)? Què hagués passat si...? El misteri de la fe uneix aquest sí de Maria al sí de Jesús i, si nosaltres volem, al nostre propi sí. 

Serveixi novament el text de l'anunciació a Maria per introduir la pregària de l'Ave Maria, ara en llengua vietnamita. Aquesta llengua que des del desembre de 2016 estic acostumat a sentir en les meves estades puntuals en aquest país i que, ara de forma més estable, començo a entendre i aprendre.

Kinh Kính Mừng
Kính mừng Maria đầy ơn phúc Đức Chúa Trời ở cùng Bà, Bà có phúc lạ hơn mọi người nữ
và Giêsu con lòng Bà gồm phúc lạ.
Thánh Maria, Đức Mẹ Chúa Trời, cầu cho chúng con là kẻ có tội, khi này và trong giờ lâm tử.
Amen.
Que es compleixi la teva voluntat!


Durant l'etapa 2019/20 d'aquest Bloc Tunajifunza, ara 2019-20 Bloc "Chúng ta học", hi afegiré també accès a la versió en llengua vietnamita dels passatges de la Bíblia. Un  senzill reconeixement a la terra que ens acull.

Vols llegir el text de Lluc 1,26-38?
- Versió en català, anar-hi
- Versión española, anar-hi
- English version, anar-hi
Phiên bản tiếng việt, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.