diumenge, 25 de desembre del 2016

Nadal 2016: Aquest és el meu Nadal

"era un home just i no volia difamar-la públicament"
Paradoxalment,  la foto és del peu de la piscina en un hotel del Vietnam.
"El naixement de Jesús, el Messies, fou d'aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l'acord matrimonial....     Quan Josep es despertà, va fer el que l'àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa. No hi havia tingut relacions conjugals quan ella tingué el fill. I Josep li va posar el nom de Jesús."

Aquest passatge de Nadal correspon a l'evangeli de Mateu, un dels dos canònics, juntament amb el de Joan, que recull el naixement i la infància de Jesús. El que em sembla interessant en el dia d'avui és el fet que Maria concebí per obra de l'Esperit Sant (v.18), que Josep resolgué de desfer en secret l'acord matrimonial (v.19), però no ho va fer. Com es devia sentir ell? Sorprès? Incomprès? Traït? ... amb ulls d'home fàcilment ens ho podem imaginar. 

Però en un somni Déu li parlà a través de les paraules del profeta Isaies "Doncs ara el Senyor mateix us donarà un senyal: la noia que ha d'infantar tindrà un fill, i li posarà el nom d'Emmanuel (que vol dir: "Déu amb nosaltres")."  (Is 7,14). Això li va fer canviar, acceptar i treballar per la seva família, implicar-se en la missió per la gran família cristiana.

Aquell va ser el seu Nadal, quin és el meu?
Bon Nadal. El meu desig d'enguany, igual que la Bona Mare acarona el Nen Jesús, tant de bo nosaltres siguem misericordiosos i cuidem dels germans i germanes.
Aquell va ser el seu Nadal. 
Aquest és el meu Nadal


Vols llegir el text, Mt 1,18-25?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.