dilluns, 25 de gener del 2016

Necessitem referents: Maria Martínez

El següent text l'utilitzem a les classe de tutoria de 2n d'ESO ja cap a final de curs, quan es comença a albirar el pas a 3r, canvi de cicle, amb el que això implica de fer-se grans i haver de començar a prendre decisions de futur. 

En aquest bloc, més dirigit a gent adulta, proposo veure-ho des de l'òptica de l'experiència ja viscuda, com a jove, com a persona madura o ja jubilada.

Maria Martínez té 20 anys, és antiga alumna de l’escola on va terminar els estudis de batxillerat artístic amb mitjana de bé. Mai no se li havien donat massa bé els estudis.

Actualment va a la universitat i està fent el segon curs d’art. A la facultat hi col·labora amb l’associació d’alumnes on es reuneixen cada 15 dies per millorar l'ambient en el campus, escolten els problemes i suggeriments dels estudiants i preparen la festa de final de curs. 

Tot i que mai li han demanat, a casa col·labora amb l’economia familiar fent algunes classes particulars de llengua catalana i de socials sobretot. Amb nois de primer d'ESO també de matemàtiques. Amb els dines que hi guanya ajuda a  pagar-se ella mateixa els estudis i les seves petites il·lusions. L'estiu passat va viatjar una setmana a Berlín amb un grupet d'amigues.

Els dissabtes al vespre surt amb el grup d'amics de la universitat, els ex companys de l'escola o la gent del poble. Molt sovint va a un bar on hi ha un espai per jugar a cartes, a billar i un karaoke. Les xarxes socials i el grup de whatsapp els hi són un mitjà de contacte habitual durant la resta de la setmana

A part de tot això, continua venint per l’escola cada setmana un parell de vegades. Dedica el seu temps lliure en una de les dues associacions de lleure que hi ha i anima cada dissabte els nois i noies de la ESO. En aquest grup, els nois formen equips de convivència, fan excursions, preparen tallers, jocs, alguns toquen la guitarra, etc... El nadal passat van marxar 4 dies d'excursió a una casa de colònies perduda en la muntanya. Va ser genial! La presència de la Maria i els altres monitors és molt important pel grup de nois i noies. 

Ella com tots els altres monitors són capaços de tot, per que, malgrat que ja han deixat de ser alumnes del col·legi, el fet de ser monitors i col·laborar en la educació dels més petits els uneix.

Si vols saber més del Cau, ves-hi     Si vols saber més de l'Assocació, ves-hi

Què em remou per dins aquesta experiència de vida?
Puc aplicar quelcom de les decisions de vida del personatge per a la meva pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.