dimecres, 27 de gener del 2016

Selecció de versets, 3

"et cerco del fons del cor" 
  • "De nit et desitjo amb tota l’ànima, a l’alba et cerco del fons del cor. Quan executes a la terra les teves decisions, els habitants del món aprenen a ser justos." (Is 26,9)
  • "Em cercareu i em trobareu, perquè em cercareu amb tot el cor." (Jr 29,13)
  • "Però vosaltres, estimeu els vostres enemics, feu bé i presteu sense esperar res a canvi: llavors serà gran la vostra recompensa, i sereu fills de l’Altíssim, que és bo amb els desagraïts i amb els dolents. »Sigueu misericordiosos com el vostre Pare és misericordiós." (Lc 6,35-36)
  • "Però en el qui guarda la seva paraula, l’amor que ve de Déu ha arribat realment a la plenitud. D’aquesta manera sabem que estem en ell. El qui afirma que està en ell ha de viure tal com Jesús vivia." (1Jn 2,5-6)
  • "Tal com escau a un poble sant, coses com els comportaments libidinosos, les impureses o l’amor al diner, ni tan sols les hauríeu d’esmentar. Res de paraules obscenes, estúpides o vulgars, que són del tot improcedents; més aviat eleveu accions de gràcies." (Ef 5,3-4)

  • Continuo amb aquesta Entrada el comentari a senzills versets de les Escriptures, començat amb l'entrada "Selecció de versets, 1" de 7 de gener de 2016. La proposta, que puguin il·luminar-te en algun moment de reflexió i pregària personal o comunitària.
  • La selecció de versets estan extrets del web www.bible.com/es, una iniciativa de Life.Church secció de la "The Evangelical Covenant Church", dels EUA i Canadà.

  • Els profetes són persones que han tingut un contacte especial amb la divinitat i que accepten d'aquesta la vocació d'anunciar el missatge que se'ls ha revelat als seus conciutadans. En aquest cas tenim dos fragments dels profetes Isaïes i Jeremies. El primer va viure al s.VIII aC durant les guerres per l'expansió de l'imperi dels assiris i sembla que hauria pertangut a una família benestant relacionada amb la reialesa del regne de Judà. Jeremies va viure al s.VII aC, també al regne de Judà i provenia d'una família de sacerdots. És interessant veure com ambdós, tot i el segle de diferència parlen sobre la importància de la recerca de la divinitat, del sentit de la vida,
  • Ja en el Nou Testament, el salt qualitatiu que es desprèn de la figura de Jesús i que queda recollit en els evangelis i les cartes dels apòstols Pau i Joan és que aquesta divinitat, el nostre Déu, a demés de ser creador és també pare misericordiós, el que de retruc ens fa germans d'aquells amb els que convivim més properament i també de la humanitat. 
  • Aquesta nova concepció de Déu és el que ens fa estimar no només als amics, si no també als enemics (Lc 6,35-36); és també la que ens fa restar atents a viure una vida sana allunyada d'accions libidinoses o de la idolatria (Ef 5,3-4) i és també la que ens mostra a Jesús com a model i que ens duu a la felicitat (1Jn 2,5-6). Aquest és el plus que exigeix el cristianisme.
Quina és la teva visió de Déu? 
Quines conseqüències pràctiques impliquen per a la teva vida amb els demés?



 
Vols llegir alguns dels texts corresponents als versets anteriors?

- Profeta Isaïes, 24-27:   - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Profeta Jeremíes, 29:    - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Evangeli, Lc 6::            - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes 1Jn 2,3-11:        - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes, Ef 4-6:              - en català, anar-hi     - en castellà, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.