dijous, 7 de gener del 2016

Selecció de versets, 1

"Aquest manament és el més gran i el primer." 
  • "Faré una cosa nova, que ja comença a despuntar. No us n’adoneu? Obriré un camí en el desert, i rierols en l’estepa." (Is 43,19)
  • "Si tingués el do de profecia i penetrés tots els misteris amagats de Déu i tot el coneixement, si tingués tanta fe que fos capaç de moure les muntanyes, però no estimés, no seria res." (1 Cor 13,2)
  • "En canvi, tu, quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè la teva almoina quedi secreta; i el teu Pare, que veu el que és secret, t’ho recompensarà." (Mt 6,3-4)
  • "Jesús li digué: –Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer." (Mt 22,37-38)
  • "El Senyor diu: «Aquest poble se m’acosta de paraula, m’honora amb els llavis, però el seu cor es manté lluny de mi. La veneració que em tenen és tan sols un precepte humà, una rutina apresa." (Is 29,13)

  • Començo amb aquesta Entrada d'avui una nova iniciativa: periòdicament proposaré una selecció de breus versets, incloent la meva pròpia reflexió, que puguin il·luminar-te en algun moment de reflexió i pregària personal o comunitària.
  • La selecció de versets estan extrets del web www.bible.com/es, una iniciativa de Life.Church secció de la "The Evangelical Covenant Church", dels EUA i Canadà.
  • Els profetes -encara avui n'hi han- són persones que fan d'intermediari entre la divinitat i els homes, persones capaces d'interpretar la història, inclús de preveure-la, fent una reflexió sobre els esdeveniments socials. En el cas del profeta Isaïes, va lloar el missatge de Déu fent crítica dels erros ètics del poble del regne de Judà, allà el s.VIII a.C. Missatge que segles després es condensaria en les paraules de Jesús "–Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament."
Quin és per a tu, el manament més gran? Com estimes Déu? Com estimes els germans?



 
Vols llegir alguns dels texts corresponents als versets anteriors?

- Profeta Isaïes, 43:                 - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes, 1 Co 12,31-13,13:    - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Evangeli, Mt 6,1-4:              - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Evangeli, Mt 22,15-46:        - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Profeta Isaïes, 29:                 - en català, anar-hi     - en castellà, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.