dijous, 27 d’octubre de 2016

Cadena infinita de favorsAquesta vegada l'encarregada va escollir el vídeo anterior (enllaç). Ella raonava que mostra com hem d'ajudar-nos els uns als altres. Algun altre company raonava que el món és millor si tots ens ajudem. I algú es va quedar amb un simple "ja l'he vist molts cops!"

Fullejant el llibret del Bon dia de l'escola vaig trobar el següent conte de la tribu dels Cheroke americans que trobo que és una altra versió del mateix, com també ho és el mite del carro alat de Plató.

Un matí un vell indi Cherokee li va explicar al seu nét sobre una batalla que ocorre a l'interior de totes les persones. L’avi li va dir: "Fill meu, la batalla és entre dos llops dins de tots nosaltres. Un és Malvat - És ira, enveja, gelosia, tristesa, pesar, avarícia, arrogància, autocompasió, culpa, ressentiment, inferioritat, mentides, fals orgull, superioritat i ego..-“ 

"L'altre és Bé - És alegria, pau amor, esperança, serenitat, humilitat, bondat, benevolència, empatia, generositat, veritat, compassió i fe."

El nét ho va meditar per un minut i després va preguntar al seu avi: -“Quin llop guanya?” El vell Cherokee va respondre, "Aquell al que tu alimentis."


Col·laboració: Natàlia C, alumna de 2n d'ESO, dijous 20/10/2016