dissabte, 8 d’octubre del 2016

La misericòrdia de Déu, a totes les religions

Els cristians i cristianes estem vivint des de fa mesos la proposta del papa Francesc de l'any de la misericòrdia (enllaç), a la qual ja vaig dedicar l'Entrada "La misericòrdia necessita un any" el dia 8 de desembre de 2015. 

Serveixi aquesta nova Entrada com un pas més de reflexió, de la mateixa manera que ho han estat les següents de mesos enrere:

Recullo de la butlla "Misericordiae Vultus" (enllaç castellàenllaç català) el text del número 23 en el qual Francesc parla sobre aquest aspecte a les diverses religions
23. La misericòrdia posseeix un valor que sobrepassa els confins de l'Església. Ella ens relaciona amb el Judaisme i l'Islam, que la consideren un dels atributs que més qualifiquen Déu. Israel primer que tot va rebre aquesta revelació, que roman en la història com el començament d'una riquesa incommensurable d'oferir a tota la humanitat. Com hem vist, les pàgines de l'Antic Testament estan entreteixides de misericòrdia perquè narren les obres que el Senyor ha realitzat a favor del seu poble en els moments més difícils de la seva història. L'Islam, per la seva part, entre els noms que atribueix al Creador hi ha el de Misericordiós i Clement. Aquesta invocació apareix amb freqüència als llavis dels fidels musulmans, que se senten acompanyats i sostinguts per la misericòrdia en la seva quotidiana debilitat. També ells creuen que ningú no pot limitar la misericòrdia divina perquè les seves portes estan sempre obertes. 
Que aquest Any Jubilar viscut en la misericòrdia pugui afavorir el trobament amb aquestes religions i amb les altres nobles tradicions religioses; que ens faci més oberts al diàleg per conèixer-nos i comprendre'ns millor; elimini tota forma de foscor i menyspreu, i allunyi qualsevol forma de violència i de discriminació.

A l'entrada "Guerra de religions? Religions per la pau" de data 23/09/2016 i les següents estic presentant algunes de les iniciatives de l'Església en pro del diàleg inter religiós i que de forma comuna duen a terme diverses confessions.

En aquest sentit, la butlla "Misericordiae Vultus" de Francesc ha volgut tenir també unes paraules de record pel Judaisme i l'Islam reafirmant que també aquestes religions germanes a la cristiana tenen set, cerquen i promouen la misericòrdia de Déu, de l'únic Déu creador i Pare.

Més oberts al diàleg, per conèixer-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.