dimecres, 28 de març del 2018

Diàleg fe - cultura, o atac?

Així comença l'article "El charlatán Hawking" de 15 de març de 2018 del periodista Salvador Sostres en el diari ABC.
La profunda estupidez de nuestra era se concreta en las estupefacciones por la muerte del charlatán Hawking. Si en su materia hizo algún descubrimiento, le felicito aunque sea póstumamente.
Pero sobre todo sus apariciones públicas las basó en majaderías tan poco científicas como los agujeros negros o negar a Dios. Sólo le faltaba leernos el horóscopo. Yo soy Géminis, Stephen, ¿cómo iré de amores mañana?
Enllaç al Bloc, BlogsABC
No em val la pena en aquesta Entrada presentar la resta de l'article de Salvador Sostres, pots accedir-hi a través de l'enllaç. És habitual el seu estil crític contra el feminisme, les relacions home-dona, les quotes de gènere, de caràcter misogin i homòfob. Però en aquest cas ataca la societat entera des d'una suposada posició teológica superior i d'això és el que avui vull tractar.

"La profunda estupidez de nuestra era", així comença l'article, fent un atac directe no només a tots els éssers humans del moment, sino també a aquells que han estat, i dels que en som resultat. I continua afirmant que "Esta genuflexión de la muchedumbre ante la muerte de semejante vendedor de pócimas milagreras prueba la decadencia moral, espiritual y estética de nuestra era.".

Desmereix com parla. "Majaderías tan poco científicas como científicas como los agujeros negros o negar a Dios". Des de la meva posició de simple professor de secundària, però llicenciat en informàtica amb amplis coneixements de matemàtiques sóc incapaç d'entendre les teories que poden provar o no l'existència dels forats negres. Crec poder suposar que un de lletres, molt més. El que no faré mai és desmerèixer-les d'aquesta manera.

Des de la meva posició d'estudiant de ciències religioses i com a persona religiosa compromesa en la formació i l'estudi, tinc ben clar que científicament no es pot demostrar ni l'existència de Déu ni negar-la. És cosa de fe. Crec poder suposar, que el senyor Salvador, tampoc.

Simplement dir que em fa vergonya com el senyor Salvador tracta als seus companys de camí en aquesta vida. Tal i com ell parla, algú altre podria dir: "aquests rituals de setmana santa que realitzen tants milions de cristians durant aquests dies, es basen tots en ximpleries com la Biblia i el que la gent ha cregut durant segles". El que demano és que ningú no desmereixi la fe de milions de cristians i cristianes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.